23 June, 2011

Baju Pengantin Mak Andam

Aleeya dan Zain berjumpa di majlis perkahwinan pelanggan Kak ana. Mereka asalnya bukan sebulu. Namun kalau Zain dah menghulurkan salam perkenalan, Aleeya pun takdelah nak jual mahal. Jalan ajerlah sebab Aleeya bukan jenis orang yang sombong tak bertempat.

Aleeya dan Zain bermula sekadar kawan biasa, kemudian mereka mula masuk fasa teman tapi mesra. Zain kata sayang, Zain kata cinta. Tapi Aleeya blur tak tau nak kata apa sebab dia tak tau apa yang dia rasa. Yang dia tau dia fobia untuk jatuh cinta sebab dia takut kena tinggal, dia takut kecewa macam apa yang pernah dilalui sebelum ini. Dia jadi sangat keliru.

Tiba-tiba badai datang melanda. Dari teman tapi mesra jadi musuh yang langsung tak boleh tengok muka. Jauh di mata, perlukah jaud di hatu juga? Namun dalam ribun taufan itu, rindu tetap bertandang di hati, sayang sudah sedia bertenggek di jiwa. Kenapa dibina tembok ego di antara dua hati jika bahagia sudah berada di depan mata? Lalu siapakah yang harus mengambil inisiatif untuk menyelamatkan hubungan ini?

Code : ARS001

Rental : RM4

No comments: